Апаратни кислородни терапии

Апаратна кислородна терапия

O2_therapy

     Принцип на действие

Една от главните причини за преждевременно остаряване на кожата ни е недостигът на кислород .Дишането е необходимо не само на организъма ни, но и на всяка една наша клетка. От снабдяването на клетките с кислород зависи  процеса на регенерация на кожата. С възрастта възстановителната способност на кожата намалява и и тя се нуждае от повече кислород.В основата на метода стои въздействието на струята с чист 90-95% кислород, който се подава под налягане и е способен да прониква в дълбоките слоеве на кожата. Получава се мощно насищане с кислород, който на клетъчно ниво активизира и регулира всички жизнени процеси. Процесът е напълно безболезнен, дори е приятен, тъй като няма никакви болезнени усещания и странични ефекти.

Процедура

Процедурата трае около 50-60 минути  минути, като през това време кожата Ви два пъти ще се обработи с кислород- един път с пулсиращ чист кислород под голямо налягане  и втори път под формата на спрей в кожата се впръсква кислород обогатен с  коктейл от хиалуронова киселина, витамини и други вещества.Процедурата завършва с инхалиране на кислород, което ще подобри вашето настроение и метаболизъма. Необходими са 8-12 процедури 1-2 пъти седмично.Няма странични действия и противопоказания. Може да се прилагат целогодишно, без ограничение на повторенията.

За какво се прилага

Тази терапия е добро решение против дребни бръчки, хиперпигментация, тъмни кръгове и торбички под очите, акне, разширени пори. Подобрява тургура и хидратацията на кожата. След процедура кожата изглежда сияйна и еластична.

Кислородната мезотерапия активизира лимфната система, стимулира кръвообращението, оптимално ревитализира и цялостно освежава кожата, подобрява нейната текстура, предотвратява образуването на бръчки, има лифтинг ефект.За засилване ефекта от кислорода, терапията може да се прилага  в комбинация с други процедури като микродермабразио, детоксикиращ лимфодренаж ,  LED терапия и микротоков миолифтинг.