Лечение на Белези

belesi

Видове белези

Най- общо белезите са : атрофични ,хипертрофични и келоиди

Атрофичните ръбци са обикновено под или на нивото на кожата /например след акне, изгаряне и измръзване белезите са най – често атрофични/.

Хипертрофичните ръбци са надигнати над нивото на кожата с червен цвят, разположени над мястото на самото нараняване.
По особени форми на ръбци са келоидите и белезите, съчетани с контрактури.

Келоидите са туморовидно разрастване на съединителната цикатрициална тъкан над нивото на кожата. Те са форма на хипертрофичен ръбец, който се простира и извън мястото на самото нараняване.

Какво предлагаме ние за решаване на този естетичен проблем ?

Лечението се провежда задължително от лекар дерматолог !

При хипертрофични белези и келоиди се използват различни кремове, унгвенти и гелове , които ще ви бъдат изписани за домашно лчение. В центъра ни се предлага инжектиране в ръба на келоида или хипертрофичния белег на триамценолон ацетонид ( кортикостероид).
Чрез това лечение се постига значително намаляване на белега и нивелирането му с останалата кожа, също така изчезва и зачервяването. Методът позволява бързо и практически безболезнено лечение на тези видове белези.

За атрофични белези се прилага серия химически пилинги , чрез които се постига изглаждане на кожата и видимо свиване на белезите. Чрез попълване с гел на хиалуронова киселина белегът изчезва напълно. Освен това хиалуроновата киселина стимулира и колагеногенезата, така се постига и запълването на белега чрез собствените регениративни процеси на кожата.