Новини

I. От 12,2016 г. в центъра започва да се предлага и нова специализирана услуга – Склеротерапия на малки вени и капиляри на долни крайници !

II . Считано от 01,10,2016 г. Дружеството регистрира и дерматологичен / кожен /  кабинет, част от дермато-козметичен център Арт-медика. Д-р Димитрова ще преглежда с направления по здравната каса съгласно приетият график.

III. В продължение на фирмата политика за ъпгрейд на оборудването и за целите на разнообразието от предлагани качествени услуги, от месец Май 2015 г. Арт-Медика предлага нов апарат :

O2  

 • Показания за приложение: 
 • 1. Кислородна мезотерапия
 • 2. LED терапии
 • 3. Микротоков миолифтинг
 • Полезна информация :

Кислородната мезотерапия активизира лимфната система, стимулира кръвообращението, оптимално ревитализира и цялостно освежава кожата, подобрява нейната текстура, предотвратява образуването на бръчки, има лифтинг ефект.

За засилване ефекта от кислорода, терапията може да се прилага  в комбинация с други процедури като микродермабразио, детоксикиращ лимфодренаж ,  LED терапия и микротоков миолифтинг.

 

 

IV. От 03,2014 в Арт-Медика предлагаме и процедури по Тредлифтинг с мезоконци Lead Fine Lift.

Показания :

 • моделиране на лице, шия и деколте, горна част на ръката (предмишници)
 • изглаждане на бръчки, освежаване и изравняване на тена
 • намаляване на обеми – моделиране на коремната област, намаляване на целулитни натрупвания

Какво представляват мезоконците Lead Fine Lift?

mezo-igla

 

Мезоконците са система от игла с поставена в нея тънка монофиламентна нишка. При изваждане на иглата конецът се отделя и остава имплантиран подкожно. Впоследствие нишката се резорбира напълно в рамките на 180 – 240 дни, като биоревитализиращият ефект продължава.

Мезоконците Lead Fine Lift се произвеждат по патентована технология от корейския научно-производствен холдинг MEDIFIRST. Използва се високотехнологично оборудване в стерилни условия. Качеството на продукцията се гарантира от сертификатите: CE, ISO, GMP, KFDA.

 

 

 

 

V. Следвайки стратегията си за експанзия и развитие, дружество отвори Дермато-Козметичен Салон и в гр. Велико Търново.

Традиционно и съгласно фирмената политика , ще се предлага целият спектър от услуги от сфера естетична дерматология / ботокс, филъри, мезотерапия, химически пилинг /, козметични процедури и апаратна козметология / фотоепилация, фотоподмладяване, радиочеститно третиране, кавитация, микродермабразио и др. /. Също така, ще предложим и всички предлагани от нас до сега услуги в гр. Плевен от сферата на лазерното ND:Yag третиране на пигментации / премахване на татуировки, перманентен грим и лечение на гъбички по ноктите / и лазерно подмладяване.

За целите на професионалното обучение,  ЦПО центърът към дружеството ще предложи и лицензирани обучения по : козметика, масаж и апаратна козметология. За повече информация за обученията ………виж………

 

VI. Следвайки фирмената политика и заложената стратегия за разширяване портфолиото от предлагани услуги, Дружеството разнообрази дейността си със закупуването на следните апарати ново поколение в сферата на Козметиката :

1.Q-switched ND:YAG лазер.

mv11

 • Полезна информация :

Nd:YAG лазерната терапия е терапевтичeн метод в дерматологията, при който се използва лазерна светлина с фиксирана дължина на вълната 532 и 1064 nm. Той се основава на теорията за селективна фототермолиза, съгласно която светли

нната енергия, попаднала в тъканите, се поглъща от специфични вещества – „хромофори. Те притежават дължина на вълната, която се поглъща от пигменти с определен цвят – основно черно, тъмносиньо, сиво, зелено-жълто и в някои случаи червено.Погълнатата светлинна енергия се трансформира в топлинна, което води до избирателно разрушаване на прицелните патологични тъкани.

Какви състояния могат да се лекуват чрез Nd: YAG лазерната терапия:

1. Премахване на хиперпигментации : мелазма, хлоазма, соларно лентиго, лунички ,възрастови пигментни петна и др.
2. Премахване на татуировки.
3. Премахване на перманентен грим.
4. Третиране на гъбички по ноктите.
5. Лазерно подмладяване / карбонов пилинг /

2. Кавитация и Радиочестотно третиране / RF /. 

 • Полезна информация : 

 Кавитацията е процес, който се постига чрез ултразвук в течностите на тъканите.  Методът използва контролирани нискочестотни вълни, генериращи микромехурчета. Тези мехурчета се спукват поради промените в налягането на мастните клетки в третираните зони и същите се разрушават. По този начин освободените мазнини се извеждат от организма чрез лимфната и отделителната системи. Ултразвуковите вълни въздействат през кожата и водят до намаляване обема на мастните тъкани.

Намаляването на теглото посредством кавитация е ефективен медицински метод за премахване на мастните депа без хирургическа намеса.

Ефектът се постига чрез синхронизирана работа на нискочестотни ултразвукови вълни, гарантирайки по такъв начин съхранение целостта на другите тъкани. С други думи, контролът върху работата на нискочестотните ултразвукови вълни, осъществяван от микропроцесор, позволява тяхното действие да се насочва само върху мастните тъкани. Ултразвуковите вълни се предават на мастните тъкани чрез ултразвуков масаж, осъществяван с въртеливи движения на накрайника.

Благодарение на кавитацията Вие можете да промените формата на Вашето тяло, да намалите обема на целулита, на мастните образувания и натрупвания без да причинявате вреда на целостта на тъканите, което дава възможност да се проведе една напълно безопасна процедура. Възможно е да се редуцират до 2 см от обема на тялото за една процедура.

 • Показания за приложение: 

– лечение на целулит

– намаляване обема на мастната тъкан

– корекции на дефекти след операция за липосукция

cavit_rf_machine

 • Характеристика на апарата :

 1. Multipolar RF & cavitaion system
– Ултразвукова кавитация за тяло, предназначена за третиране на участъци с по-дебел слой мазнини – 40 KHz;
– Ултразвукова кавитация за лице, предназначена за участъци с по-малък слой мазнини – 80 КHz;
– Осемполярен RF с вакуум за тяло – 100 KPa;
– Биполярен RF за зоната около очите;
– Триполярен RF за тяло – 5 MHz;
– Цветен сензорен дисплей с мултимедия.

 

3. Комбинирано кристално и диамантено Микродермабразио.

 • Полезна информация :

Микродермабразиото представлява нехирургичен метод за подмладяване на кожата чрез механична ексфолиация на кожата, без химикали или лазер. Тов е една модерна и безболезнена алтернатива на традиционните химическия или лазерен пилинг. Бърз и удобен начин за бързото възстановяване и възвръщане на гладката и млада кожа. Микродермабразиото става все по-популярен начин за подмладяване на кожата и намаляване на стрии. Според Американската асоциация по естетична пластична хирургия (ASAPS), процедурата микродермабразио е в топ 5 на не-хирургическите процедури за разкрасяване през 2010 година.

Микродермабразиото представлява бърза, лесна и ефективна форма за ексфолация за всички видове и цветове кожа, без болка и дискомфорт. Чрез него се премахват ненужните мъртви клетки от повърхността на кожата, като се стимулира продукцията на нови здрави клетки. Тази процедура намалява фините бръчки, старческите петна, белезите, стриите и полира кожата. В резултат вашата кожа е по-здрава, жизнена и еластична.

 • Показания за приложение:

– Обновяване на кожата;
– Изсветляване на кожата;
– Премахване на пигментации и възрастови петна;
– Свиване на разширени пори;
– Намаляване на малки и средни фини бръчки;
– Намаляване на стрии;
– Регулиране на себума на склонната към акне кожа;
– Подобряване вида на загрубялата и повредена кожа;
– Подобрение на повредената от слънце кожа;
– Подобрение на белезите от акне;
– Забавя се процеса на стареене на кожата;

 • Видове микродермабразио

При кристалното микродермабразио се разчита на малки кристали, които нежно се прилагат върху кожата, за да ексфолират.

При диамантеното микродермабразио процесът на нежно премахване на мъртвите клетки се извършва от апликатор с диамантен връх, който леко засмуква, за да премахне мъртвите или увредени кожни клетки. Кожата е по-мека, гладка, чиста, свежа и изглежда по-млада. Микродермабразието се различава от дермабразието, по това, че представлява по-нежна и не толкова агресивана козметична процедура. След процедурата не се наблюдава зачервяване или раздразнение.

 • Характеристика на апарата
  b12

– кристалното микродермабразио

 – диамантеното микродермабразио   

– вакуум 650 mmHG