БОТОКС

 Поставяне на Ботокс за третиране на мимически бръчки.

Ботокс  – отрова ,възвръщаща ни младостта.

Ботокс е търговско наименование на препарата съдържащ ботулинов токсин тип А, под това име той е регистриран в Съединените Щати, докато в Европа той е регистриран под името Вистабел – оригинален продукт на фирма Аллерган.

*В Арт-Медика работим само  с оригинален  продукт Вистабел!!! За да сте сигурни в ефекта на препарата и да не се изненадвате за  липса на такъв, или от получените усложнения, интересувайте се какъв препарат ви инжектират.

Ботокс представлява ботулинов токсин , който се произвежда от бактерия Clostridium botulinium (отговорен е за тежки хранителни отравяния.)Токсинът има свойство да блокира предаването на нервния импулс, с което парализира мускула. В естетичната медицина се използва в много ниски дози , които релаксират мимическите мускули и това води до изчезване на бръчките.

Ботоксът е първо средство на избор при бръчки в областта на челото , между веждите и за бръчки около очите тип „пачи крак”, също така се използва за третиране на хиперхидрозата .

Процедурата се извършва в амбулаторни условия ,задължително от лекар, с тънка игличка се правят няколко убождания в третируема зона, като мястото след това може леко да се зачерви или да се появи лек оток , тези прояви се задържат няколко часа.

Количеството на препарата, което трябва да се инжектира е индивидуално и  зависи от изразеността на бръчките и от подлежащите мускули. Затова  цената  варира между 150 до 300 лв на зона

След процедурата 4 часа  не трябва да се заема хоризонтално положение, една седмица трябва да се избягва слънце, солариум, сауна.

Ефекта се проявява след около 2 дни до  седмица и  се задържа между 3 и 6 месеца. При постоянно  използване ефекта от процедурата се удължава и ще има необходимост от инжектиране веднъж на 8 -12 месеца

Противопоказания за поставяне на  ботокса са :

  • бременост и кърмене
  • проблеми със съсирване на кръвта
  • заболявания свързани с нарушения  на нервно-мускулна проводимост ( миастения гравис)
  • остри инфекциозни заболявания на организма.
  • възпалителен или инфекциозен процес в областите за инжектиране

Странични ефекти:

След  апликация може да се появи чувство за разпъване и главоболие, тези оплаквания са преходни и се задържат няколко часа.

Най-сериозното нежелано явление при прилагане на ботулиновия токсин е птозата на клепача – спадане на кпепача и невъзможност окото да се отваря напълно. Това състояние е много рядко и напълно се възстановява за няколко седмици.

Ботокс за третиране на хиперхидроза (прекомерно изпотяване)

Прекомерното изпотяване и неприятната мизирма са причина за неудобство и притеснение. Но докато различните перспиранти и дезодоранти дават решение за миризмата, то много хора не могат да се справят с голямото отделяне на пот.
Решение на всички неудобства и притеснения, произтичащи от прекомерното изпотяване дава козметична процедура, бореща се с проблема чрез ботокс. Методът се състои в инжектиране на ботулинов токсин в зоната на подмишниците, длани и ходила ,където са концентрирани голям брой потни жлези. В рамките на 72 часа трябва да настъпи преустановяване или драстично намаляване на изпотяването. Продължителността на процедурата е от 6 месеца до 1 година.